Людський капітал та його роль у стратегічному розвитку промислового підприємства - Каменська, О.О. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2014)
Запропоновано реалізацію стратегії промислового підприємства здійснювати за допомогою збалансованої системи показників, яка виступає сполучною ланкою між формулюванням стратегії і її втіленням у вигляді ефективного використання складових людського капіталу. Збалансована система показників дозволяє виявити залежність між показниками індивідуальної оцінки працівників і комплексною системою показників діяльності підприємства, виступаючи інструментом опису стратегічних цілей кожного аспекту діяльності підприємства. Предложено реализацию стратегии промышленного предприятия осуществлять с помощью сбалансированной системы показателей, которая выступает связующим звеном между формулированием стратегии и ее воплощением в виде эффективного использования составляющих человеческого капитала. Сбалансированная система показателей позволяет выявить зависимость между показателями индивидуальнойоценки работников и комплексной системой показателей деятельности предприятия, выступая инструментом описания стратегических целей каждого аспекта деятельности предприятия. In the article it is reasonable to carry out realization of strategy of industrial enterprise by means of the balanced system of indexes, that comes forward an interlink between formulation of strategy and her embodiment as the effective use of constituents of human capital. The balanced system of indexes allows to educe dependence between the indexes of individual estimation of workers and complex system of performance of enterprise indicators, coming forward the instrument of description of strategic aims of every aspect of activity of enterprise. As a result of introduction of the balanced system of indexes an enterprise gets possibility it is not simple to analyse and estimate the results of activity for past period, but also effectively to manage the activity on the basis of this analysis.