Дослідження сучасного стану морських торгових портів України - Жилін, М. (Економічні інновації, 2015)
У статті розглядаються проблеми функціонування і розвитку портової системи України. Обосновани шляхи підвищення ефективності їх діяльності. Морські порти, розвиток портових потужностей організаційні аспекти. The problems of functioning and development of the port system Ukrainy. Obosnovany ways to improve their performance. Sea ports, the development of port facilities organizational aspects.