Методичні підходи до аналізу екологічного ризику - Зінченко, Ю.В. (Економічні інновації, 2015)
Розглянуто теоретичні основи аналізу екологічного ризику як базису раціонального природокористування. Показано, що з економічної точки зору екологічний ризик є багатофакторною функцією ймовірностей та збитків у різних видах господарської діяльності. Встановлено можливість управління зазначеними факторами з метою мінімізації негативних наслідків. The theoretical basis of environmental risk analysis as the basis for environmental management is regarded. It is shown that in economic terms the environmental risk is multifactorial function of probabilities and damages in various types of business. The possibility of managing these factors to minimize negative consequences for the environment and production is established.