Геоінформаційні системи петрографії гірських порід (на прикладі Українського щита) - Пономаренко, О.М.; Павлов, Г.Г.; Павлова, О.О.; Гасанов, Ю.Л. (Геоінформатика, 2009)
Для інформаційного забезпечення колекції на основі програмного пакету Access 97 розроблено база даних на магнітних носіях, структура якої містить інформацію про пункт відбору, структурно-тектонічну позицію, стратиграфічну та вікову належність, а також всю існуючу інформацію щодо речовинного складу кожного зразка. Для информационного обеспечения коллекции на основе программного пакета MS Access разработана база данных, структура которой содержит информацию о пункте опробования, структурно-тектонической позиции, стратиграфической и возрастной принадлежности, а также всю существующую информацию о вещественном составе каждого образца. For information supply of Precambrian granitoids collection of the Ukrainian Shield, on the basis of software package MS Access, a database was developed. The database contains information concerning the point of sampling, the structural-tectonic position, stratigraphycal and age correlation, as well as all existing information about the composition of each sample.