Коэффициенты интенсивности напряжений для материалов с межслоевыми трещинами при гармоническом нагружении - Гузь, А.Н.; Гузь, И.А.; Меньшиков, А.В.; Меньшиков, В.А. (Прикладная механика, 2010)
The stress intensity factors distributions (CIF) of three types – the opening fracture mode, the longitudinal and transverse shear modes – are studied for the bimaterial with penny-shaped crack at interface under harmonic loading. An analysis of dependence of CIF on the wave type (wave tension-compression or shear wave), frequency of load and biomaterial mechanical properties is carried out. Досліджено розподіл коефіцієнтів інтенсивності напружень (КІН) нормального відриву, поперечного й поздовжнього зсуву у біматеріалі із круговою тріщиною в площині розділення середовищ при нормальному гармонічному навантаженні. Проведено аналіз залежності КІН від типу хвилі (хвиля розтягу-стиску або зсуву), частоти навантаження й механічних властивостей біматеріала.