Упругопластическое деформирование слоистых оболочек в процессах осесимметричного нагружения с учетом третьего инварианта девиатора напряжений - Бабешко, М.Е.; Шевченко, Ю.Н. (Прикладная механика, 2010)
A technique of numerical study of elasto-plastic stress-strain state of thin layered shells of revolution under action of axisymmetric loading is proposed. The constitutive
equations are used, which describe the elasto-plastic deformation of isotropic materials with
allowance for the third invariant of the stress deviator. A numerical example is given. Запропоновано методику чисельного дослідження пружнопластичного напружено-деформованого стану тонких шаруватих оболонок обертання під дією осесиметричного навантаження. Використано визначальні рівняння, які описують пружнопластичне деформування ізотропних матеріалів з урахуванням виду напруженого стану. Наведено результати числового прикладу.