Об устойчивости движения линейных крупномасштабных колебательных систем - Лила, Д.М. (Прикладная механика, 2010)
Basing on the auxiliary matrix-valued function, a way is proposed and developed for construction of the periodic in time Lyapunov function for a linear system with periodic coefficients. The new sufficient conditions of stability of motion are formulated for the
large-scale periodic systems, when they are decomposed on the even number of subsystems. Запропоновано і розвинуто спосіб побудови періодичної за часом функції Ляпунова для лінійної системи з періодичними коефіцієнтами на основі допоміжної
матричнозначної функції. Сформульовано нові достатні умови стійкості руху великомасштабних періодичних систем при їх декомпозиції на парну кількість підсистем.