Анализ нестационарных процессов в цилиндрических оболочках при взаимодействии с протекающей жидкостью - Кубенко, В.Д.; Ковальчук, П.С.; Подчасов, Н.П. (Прикладная механика, 2010)
A technique for analysis of non-stationary vibrations of cylindrical shells,
which interact with flowing liquid, under action of external periodical pressure with slowly
changing frequency is proposed. A numerical study is carried out for dynamical processes of
the direct and reverse transition of the system shell-liquid through the resonance area. Запропоновано методику розрахунку нестаціонарних коливань циліндричних оболонок, що взаємодіють з протікаючою рідиною, при дії зовнішнього періодичного тиску з повільно змінною частотою. З використанням методики проведено числове дослідження динамічних процесів прямого та зворотного проходження системи оболонка – рідина через резонансну область.