Термоупругопластическое деформирование составных оболочек в процессах осесимметричного нагружения с учетом третьего инварианта девиатора напряжений - Бабешко, М.Е.; Шевченко, Ю.Н. (Прикладная механика, 2010)
A technique of numerical study of the termoelastoplastic stress-strain state of
thin compound shell of revolution is proposed for processes of axisymmetric non-isometric
loading with taking into account the third invariant of stress deviator. The constitutive equations
are used, which describe the thermoelastoplastic deformation of isotropic materials
along trajectories of small curvature with taking into account the third invariant of stress
deviator. A numerical example is given. Запропоновано методику чисельного дослідження пружнопластичного напружено-деформованого стану тонких складених оболонок обертання в процесах осесиметричного неізотермічного навантаження з урахуванням третього інваріанта девіатора напружень. Використано визначальні рівняння, які описують термопружнопластичне деформування ізотропних матеріалів по траєкторіях малої кривизни з урахуванням третього інваріанта девіатора напружень. Наведено числовий
приклад.