Як клітинам вдається зберегти молекули ДНК неушкодженими, або завдяки чому існує життя на Землі? (Нобелівська премія з хімії 2015 р.) - Комісаренко, С.В.; Романюк, С.І. (Вісник НАН України, 2015)
7 жовтня 2015 р. у столиці Швеції Стокгольмі в рамках проведення 114-го
Нобелівського тижня Нобелівським комітетом при Королівській академії
наук Швеції в 107-й раз було оголошено імена лауреатів Нобелівської премії
з хімії: Томаса Ліндаля (Tomas Lindahl), Пола Модрича (Paul Modric) і Азіза
Санджара (Aziz Sancar). Ця нагорода є особливо престижною, оскільки засновник Нобелівських премій — шведський підприємець та винахідник Альфред Нобель (1833—1896) сам був хіміком і заробив свої статки завдяки винаходу динаміту. Хімія стала другою наукою після фізики, згаданою ним у заповіті. 7 октября 2015 г. в столице Швеции Стокгольме в рамках проведения 114-й Нобелевской недели Нобелевским
комитетом при Королевской академии наук Швеции в 107-й раз были объявлены имена лауреатов Нобелевской
премии по химии: Томаса Линдала (Tomas Lindahl), Пола Модрича (Paul Modric) и Азиза Санджара (Aziz Sancar).
Эта награда является особенно престижной, поскольку основатель Нобелевских премий — шведский предприниматель и изобретатель Альфред Нобель (1833—1896) сам был химиком и заработал свое состояние благодаря
изобретению динамита. Химия стала второй отраслью науки после физики, упомянутой им в завещании. On October 7, 2015 in Stockholm, the capital of Sweden in the frame of the 114th Nobel Week the Nobel Committee of
the Royal Swedish Academy has awarded the Nobel Prize in Chemistry 2015 to Tomas Lindahl, Paul Modric and Aziz
Sancar. This award is especially prestigious because the Nobel Prize founder was Swedish entrepreneur and inventor
Alfred Nobel (1833—1896) who himself was a chemist and who got his fortune due to the dynamite invention. Chemistry
was second after physics, which was mentioned in his testament.