Дослідження глибинної будови земної кори та верхньої мантії за профілем ГСЗ Дебрецен−Мукачеве−Рівне (проект PANCAKE-08) - Старостенко, В.І.; Омельченко, В.Д.; Лисинчук, Д.В.; Легостаєва, О.В.; Гринь, Д.М.; Коломієць, К.В. (Геоінформатика, 2009)
Проведення сейсмічних досліджень методом ГСЗ уздовж профілю Дебрецен−Мукачеве−Рівне є вагомим кроком у вивченні глибинної будови літосфери заходу України в зоні зчленування Східноєвропейської та Західноєвропейської платформ. За проектом виконано найбільш витратні роботи − експериментальні сейсмічні
дослідження, а саме встановлення автономних сейсмічних станцій та проведення буропідривних робіт. Проведение исследований методом ГСЗ вдоль профиля Дебрецен−Мукачево−Ривно является весомым шагом в изучении глубинного строения литосферы запада Украины в зоне сочленения Восточно-Европейской и Западно-
Европейской платформ. По проекту выполнены наиболее расходные работы − экспериментальные сейсмические исследования, а именно установка автономных сейсмических станций и проведение буровзрывных работ. The Debrecen-Mukacheve-Rivne DSS profile investigation is a considerable step in the study of the deep structure of the lithosphere in the West of Ukraine in the coarticulation area of the East-European and the West-European platforms. According to the project the most expensive works were executed, namely there were provided borehole and explosive works, seismic stations deployment and data acquisition.