Сучасні проблеми еколого-економічної оцінки природно-ресурсного потенціалу України - Руденко, В.П. (Геоінформатика, 2009)
Розкрито основні проблеми сучасного етапу оцінювання природно-ресурсного потенціалу (ПРП) України: злам у методології виконання ресурсооцінювальних робіт; їх покомпонентний (“галузевий”) характер; використання вартісних показників; урахування фактору часу для визначення величини і структури ПРП. Обґрунтовано способи індексації вартісної оцінки ПРП України. Раскрываются основные проблемы современного этапа оценивания природно-ресурсного потенциала (ПРП) Украины: пересмотр самой методологии выполнения ресурсооценочных работ; их покомпонентный (“отраслевой”) характер; использование стоимостных показателей; учет фактора времени при определении величины и структуры ПРП. Обосновываются пути индексации стоимостной оценки ПРП Украины. Discussed in the paper are current major problems in evaluating Ukrainian natural resources potential (NRP), namely: reconsideration of the methodology for resource evaluation studies; their componentwise (“branch”) nature; cost parameters; time factor in estimating NRP value and structure. The ways of Ukrainian NRP cost estimation indexing are substantiated.