Аналітично-числові підходи до обчислення часової залежності компонент тензора сейсмічного моменту - Малицький, Д.В. (Геоінформатика, 2010)
Запропоновано метод визначення компонент тензора сейсмічного моменту як функцій часу за даними станцій. Для розв’язання поставлених задач використано матричний метод. Розроблену методику перевірено на тестовому прикладі та на події, що відбулась у Кримському регіоні України 16 жовтня 1998 р., Mw=3,6. Предлагается метод определения компонент тензора сейсмического момента как функций времени по данным станций. Для решения поставленных задач использован матричный метод. Разработанная методика проверена на тестовом примере и на событии, состоявшемся в Крымском регионе Украины 16 октября 1998 г., Mw=3,6. A method is proposed for determining the seismic moment tenser components as a function of time on the stations'data. To solve the stated problem there is used matrix method in the paper. The method developed here has been tested using the synthetic data and a real event which had occurred in the Crimea region of Ukraine on October 16, 1998, Mw=3,6.