Тваринницька галузь сільського господарства України 1943-1945 рр.: проблеми та результати відродження - Перехрест, О. (Сторінки воєнної історії України, 2009)
Дослідження даного питання є важливим завданням у справі об’єктивного відтворення історії українського села. У публікації автор, спираючись на попередній
доробок радянських та вітчизняних істориків, критично переосмислюючи раніше оприлюднені джерельні дані та залучаючи нові документальні матеріали,
робить спробу подолати застарілі стереотипи у висвітленні названого питання й
розглянути комплекс факторів, які зумовили не лише позитивні результати, а й негативно вплинули на процес відродження галузі в означений період.