Гжегож Мотыка: Украинское партизанское движение. 1942-1960 - Гогун, А.; Кентий, А. (Сторінки воєнної історії України, 2009)
Рецензія на монографію: Grzegorz Motyka Ukraińska partyzantka 1942–1960. Działalność Organizacji Ukraińskich
Nacjonalistów i Ukraińskiej Powstańczej Armii. – Warszawa: Rytm, 2006. – 720 stron.