Польське підпілля "за перших совєтів" - Мотика, Г. (Сторінки воєнної історії України, 2009)
Рецензія на книгу: Rafał Wnuk, „Za pierwszego Sowieta”. Polska konspiracja na Kresach Wschodnich II Rzeczypospolitej (wrzesień 1939 – czerwiec 1941), Warszawa 2007