Маркетинг освітніх послуг: сутність та методи оцінки ефективності - Маштакова, І.О. (Економічні інновації, 2015)
У статті проаналізовано поняття «маркетинг освітніх послуг», існуючі методики аналізу друкованих звернень на ринку освітніх послуг. Удосконалено понятійно-категоріальний апарат шляхом удосконалення сутності поняття «маркетинг вищих навчальних закладів» та новий методичний підхід до проведення аналізу друкованих маркетингових матеріалів на основі контент аналізу. Виділено і обґрунтовано коефіцієнт ступеня ефективності друкованої реклами. In this article the concept ―marketing of educational services‖ was analyzed, the existing methods of analysis of print requests in the educational market. Improved concepts and categories of the essence of the concept of "marketing of higher education institutions" and a new methodological approach to the analysis of printed marketing materials based on content analysis were offered. The indicator "rate the effectiveness of print advertising" was allocated and justified.