Звіти військової прокуратури як джерело вивчення фронтового повсякдення (1941-1943 рр.) - Вронська, Т. (Сторінки воєнної історії України, 2011)
У статті розглядаються нове, дотепер не використане належним
чином джерело вивчення фронтового повсякдення — звіти Прокуратури
СРСР, яке розширяє можливості дослідження та сприяє його поглибленню
за рахунок охоплення раніше не висвітлених явищ військової служби в
екстремальних умовах бойової обстановки. В статье рассматривается новое, ранее должным образом не исполь -
зованный источник изучения фронтовой повседневности — отчеты
Прокуратуры СССР, расширяющие возможности исследования и спо -
собст вующие его углублению за счет охвата не освещенных явлений
военной службы в экстремальных условиях боевой обстановки. The article reviews new, yet barely used source of researching the frontline
everyday life — reports of Soviet prosecuting magistracy. It greatly expands the
possibility of studying and stimulates its deepening by the mean of covering not
yet depicted phenomena of military service under extreme circumstances of
fighting.