Тематика дисертаційних досліджень з історії руху Опору в Україні 1949-2009 рр. - Слободянюк, М. (Сторінки воєнної історії України, 2011)
Ця стаття присвячена з’ясуванню рівня наукової розробки історії
антифашистського руху Опору в Україні в дисертаційних дослідженнях.
У статті здійснюється змістовний та порівняльний аналіз дисертацій,
робляться деякі кількісні підрахунки, описується процес вивчення історії
руху Опору, встановлюються тенденції та популярна тематика наукових
пошуків, окреслюються напрямки подальших досліджень. Эта статья посвящена определению уровня научной разработанности
истории антифашистского движения Сопротивления в Украине в диссертационных исследованиях. В статье осуществляется содержательный
и сравнительный анализ диссертаций, делаются некоторые количественные подсчеты, описывается процесс изучения истории движения
Сопротивления, определяются тенденции и популярная тематика научных
поисков, очерчиваются направления дальнейших исследований. This paper deals with the level determination of the scientific readiness of
history of the anti-Nazi resistance movement in Ukraine in the dissertation
researches. The paper contains an intensional analysis and comparative analysis,
some quantitative counts are done, the process of the resistance movement study
is characterized, tendencies and popular subjects of scientific researching are
determined, directions of further researches are outlined.