Використання методу математичного планування експерименту для оцінки адгезійної міцності захисних покриттів, модифікованих енергетичними полями - Долгов, М.А.; Зубрецька, Н.А.; Букетов, А.В.; Стухляк, П.Д. (Проблемы прочности, 2012)
Досліджено адгезійну міцність при випробуваннях на відрив покриттів залежно від їх фізикомеханічних та технологічних параметрів. Встановлено оптимальний вміст двокомпонентного полідисперсного наповнювача та запропоновано раціональну схему його попередньої комплексної обробки енергетичними полями. За результатами повного факторного експерименту побудовано математичну модель дослідження адгезійної міцності композитного покриття, що дозволить визначати раціональні технологічні режими й оптимальний склад композиції, регулювати експлуатаційні характеристики деталей із захисними покриттями на етапі їх проектування та виготовлення, отримувати захисні покриття з прогнозованими властивостями. Исследована адгезионная прочность при испытаниях на отрыв покрытий в зависимости от их физико-механических и технологических параметров. Установлена оптимальная концентрация двухкомпонентного полидисперсного наполнителя и предложена рациональная схема его предварительной комплексной обработки энергетическими полями. По результатам полного факторного эксперимента построена математическая модель исследования адгезионной прочности композитного покрытия, которая позволит определять рациональ-
ные технологические режимы и оптимальный состав композиции, регулировать эксплуатационные характеристики деталей с защитными покрытиями на этапе их проектирования и изготовления, получать защитные покрытия с прогнозируемыми свойствами