Корупція в Райхскомісаріаті "Україна": маловивчена сторінка окупаційної дійсності - Гінда, В.; Дерейко, І. (Сторінки воєнної історії України, 2011)
У даній статті здійснено спробу систематизації проявів неформальних
стосунків окупантів і місцевих жителів на теренах Райхскомісаріату
«Україна» у вигляді корупції, хабарництва, спекуляції та мінової торгівлі.
Вказані явища розглянуто, як системні зловживання з боку посадовців
різного рангу, та спосіб виживання цивільного населення. данной статье сделана попытка систематизации проявлений неформальных отношений оккупантов и местных жителей на территории
Рейсхкомиссариата «Украина» в виде коррупции, взяточничества, спекуляции и меновой торговли. Указанные явления рассмотрены, как системные злоупотребления со стороны чиновников разного ранга, и способ
выживания гражданского населения. Given article gives a try to systemize the displays of informal relations between
occupiers and locals in Reichskommissariat «Ukraine» manifested as corruption,
bribery, speculation and barter. This features are reviewed as a systematic abuse
of power by governors of different rank, and as a way of survival for the civil
population.