Румунська окупація території України у 1941–1944 роках (за новітніми румунськими джерелами) - Рендюк, Т. (Сторінки воєнної історії України, 2011)
Стаття присвячена аналізу періоду окупації румунськими військами
українських територій, на основі невідомих дотепер в українській
історіографії документів та матеріалів, опублікованих останнім часом в
Румунії. Статья посвящена анализу периода оккупации румынскими войсками
украинских территорий на основе неизвестных до сих пор в украинской
историографии документов и материалов, опубликованных в последнее
время в Румынии. The article is devoted to the guestion of occupation of Ukrainian territories by
Romanian troops on the ground of unknown in Ukrainian historiography
documents and recently published in Romania articles.