Геоінформатика: історія становлення, предмет, метод, задачі (сучасна точка зору). Стаття XXХIV - Кулінкович, А.Є.; Якимчук, М.А. (Геоінформатика, 2010)
Тридцять четверта стаття є черговою в серії публікацій, присвячених проблемам геоінформатики – предмету досліджень і головній меті нової науки, методам вирішення її специфічних завдань. Розглянуто просту математичну модель ритмічної структури і моментів енергетичного розвантаження Всесвіту. Ця універсальна модель ґрунтується на концепції музичної фрактальності та охоплює події і процеси еволюції Метагалактики, нашої Галактики Чумацький Шлях, Сонячної системи, Сонця, Землі, біосфери, історії людства. Зазначена модель є ефективним прогностичним інструментом і надійною основою для причинного пояснення таких подій і процесів, а також ієрархічної структури мультиверсуму. Настоящая статья является тридцать четвертой в серии публикаций, посвященных проблемам геоинформатики – предмету исследований и главным целям новой науки, методам решения ее специфических задач. Рассматривается простая математическая модель ритмической структуры и моментов энергетической разгрузки Вселенной. Эта универсальная модель базируется на концепции музыкальной фрактальности и охватывает события и процессы эволюции Метагалактики, нашей Галактики Млечный Путь, Солнечной системы, Солнца, Земли, биосферы, истории человечества. Данная модель представляет собой эффективный прогностиче¬ский инструмент и надежную основу для причинного объяснения таких событий и процессов, а также иерархической структуры мультиверсума. This is the thirty fourth paper in a series of publications dedicated to fundamental problems of geoinformetics, namely the subject of scientific research, the main aims of the new science and methods of solving its specific tasks. In the present article a simple mathematical model of the rhythmical structure and the moments of energetic unloading in the Universe is considered. This universal model based on the conception of the musical fractality and embraces the events and processes of the evolution of the Metagalaxy, of our Galaxy Milky Way, of the Solar system, of the Sun, of the Earth, of the biosphere and of the mankind history. This model is an effective prognostic instrument and reliable basement for causal explanation of such events and processes and also of hierarchic structure of the multiversum.