Система обробки та аналізу даних розвідки і формування тривимірних моделей родовищ корисних копалин - Рудько, Г.І.; Назаренко, В.М.; Назаренко, М.В.; Хоменко, С.А. (Геоінформатика, 2010)
Розглянуто питання використання геоінформаційної системи K-MINE у задачах статистичної обробки, аналізу та інтерпретації геологічних даних, моделювання родовищ різного генетичного типу. Наведено загальну структуру, визначено послідовність та описано окремі процеси для повної схеми створення тривимірних моделей родовищ корисних копалин. Рассмотрены вопросы использования геоинформационной системы K-MINE в задачах статистической обработки, анализа и интерпретации геологических данных, моделирование месторождений различного генетического типа. Приведена общая структура, определена последовательность и выполнено описание отдельных процессов для полной схемы создания трехмерных моделей месторождений полезных ископаемых. The article examines the usage of GIS K-MINE in statistical manipulation, analysis and interpretation of the geological data, 3D modeling of the deposits of different types. The common structure is shown, the sequence is defined and the description of separate processes for the complete scheme of the creating of 3D models of the deposits is made.