Геоінформатика: історія становлення, предмет, метод, задачі (сучасна точка зору). Стаття XXХV - Кулінкович, А.Є.; Якимчук, М.А. (Геоінформатика, 2010)
Тридцять п’ята стаття є черговою в серії публікацій, присвячених проблемам геоінформатики – предмету досліджень і головній меті нової науки, методам вирішення її специфічних завдань. Запропоновано нову модель Всесвіту, модель музичної фрактальності. Модель є основою становлення історичної геології як точної науки, що ґрунтується на строгому теоретичному фундаменті. Розроблено нову теорію музики відповідно до стародавньої концепції “Всесвіт подібний музичному інструменту”. Настоящая статья является тридцать пятой в серии публикаций, посвященных проблемам геоинформатики – предмету исследований и главным целям новой науки, методам решения ее специфических задач. Предлагается новая модель Вселенной, модель музыкальной фрактальности. Эта модель – основа становления исторической геологии как точной науки, базирующейся на строгом теоретическом фундаменте. Разработана новая теория музыки в соответствии с древней концепцией “Мироздание подобно музыкальному инструменту”. This is the thirty fifth paper in a series of publications dedicated to fundamental problems of geoinformetics, namely the subject of scientific research, the main aims of the new science and methods of solving its specific tasks. In the present article a new model of the Universe is proposed. This model, the model of the musical fractality, is a basement to construct the historical geology as an exact science that has a strong theoretical fundament. It is worked out the new theory of music according the ancient conception that the Universe is similar to musical instrument.