Про створення автоматизованої системи геоінформаційного забезпечення універсального рівняння втрат ґрунту (USLE) - Куценко, М.В.; Круглов, О.В. (Геоінформатика, 2010)
Розроблено комп’ютерну технологію AREAUS, що дає змогу ефективно враховувати мінливі у просторі параметри універсального рівняння втрат ґрунту. Для ідентифікації параметрів рельєфу запропоновано нову структурну цифрову модель рельєфу з ієрархічною системою інформаційних чарунок. Одержано результати диференційованого у просторі та узагальненого у легенді електронної карти прогнозування модулів змиву ґрунту на площі 400 га. Разработана компьютерная технология AREAUS, которая позволяет эффективно учитывать изменяющиеся в пространстве параметры универсального уравнения потерь почвы. Для идентификации параметров рельефа предложена новая структурная цифровая модель рельефа с иерархической системой информационных ячеек. Получены результаты дифференцированного в пространстве и обобщенного в легенде электронной карты прогнозирования модулей смыва почвы на площади 400 га. The computer technology AREAUS has been created in purpose to make an effective calculation of variable data of the universal soil loss equation (USLE). For the identification of conformation parameters a new structural digital model of relief (SDMR) with the hierarchical information cells system has been proposed. Differential in an area and generalized results were applied in electronic map legend as a prediction of soil loss for the area of 400 ha.