Детальне дослідження часових сейсмічних полів - Межуєв, В.П.; Троян, Д.Д.; Плескач, Н.В. (Геоінформатика, 2011)
Розглянуто можливість підвищення інформативності сейсмічного запису за дослідженням детальних зображень сейсмічних полів. Показано отримання таких зображень у разі визначення і використання не лише екстремальних значень сейсмотраси, а й інших характерних точок на ній. Наведено приклад детального сейсмофаціального аналізу на реальних матеріалах. Продемонстровано суттєве розширення можливостей спектрально-часового аналізу за використання детальних часових розрізів. Рассмотрена возможность повышения информативности сейсмической записи при исследовании детальных изображений сейсмических полей. Показано получение таких изображений путем определения и использования не только экстремальных значений сейсмотрассы, но и других характерных точек на ней. Приведен пример детального сейсмофациального анализа на реальных материалах. Продемонстрировано существенное расширение возможностей спектрально-временного анализа при использовании детальных временных разрезов. The study assesses a possibility of making seismic dataset more informative through detailed imaging of seismic fields. It shows how such images can be obtained by determining and using not only extreme values of seismic trace but other typical points on it. It provides an example of a comprehensive seismic facies analysis of some real data. The study shows that the potential of spectral and time analysis can be improved using detailed time sections.