Магнитостратиграфия осадочных отложений позднего неогена Керченского полуострова - Сливинская, Г.В.; Третяк, А.Н. (Геофизический журнал, 2010)
Виконано палеомагнітне дослідження осадових утворень пізнього неогену Керченського півострова. За отриманими даними побудовано детальні магнітостратиграфічні розрізи, які відображають стан геомагнітного поля у пізньому неогені і містять надійні палеомагнітні репери для стратифікації і кореляції аналогічних відкладів у межах Східного Паратетісу. Paleomagnetic study of the Late Neogene sedimentary rocks from the Kerchian Peninsula has been made. Detailed magneto-stratigraphic sections have been plotted according to the data obtained. These sections mark the state of geomagnetic field in the Late Neogene time interval and contain reliable paleomagnetic benchmarks for stratifying and correlating similar masses within the Eastern Paratethys. Выполнено палеомагнитное исследование осадочных образований позднего неогена Керченского полуострова. По полученным данным построены детальные магнитостратиграфические разрезы, которые фиксируют состояние геомагнитного поля в позднем неогене и содержат надежные палеомагнитные реперы для стратификации и корреляции подобных толщ в пределах Восточного Паратетиса.