Алгоритм побудови кругових структурних діаграм, реалізований у середовищі ГІС - Шафранська, Н.В. (Геоінформатика, 2011)
Кругові (азимутальні) діаграми використовують у структурній геології для графічного відображення результатів статистичної обробки замірів елементів залягання структур. Для побудови таких діаграм створено спеціальний програмний модуль, що на основі векторного зображення структур здійснює побудову кругової діаграми в автоматичному режимі. Його використання оптимізує процес побудови, а також дає додаткові можливості з підбору параметрів діаграми та її оформлення. Круговые (азимутальные) диаграммы используются в структурной геологии для графического отображения результатов статистической обработки замеров элементов залегания структур. Для построения таких диаграмм создан специальный программный модуль, который на основе векторного изображения структур осуществляет построение круговой диаграммы в автоматическом режиме. Его использование оптимизирует процесс построения, а также дает дополнительные возможности по подбору параметров диаграммы и ее оформлению. Clock-diagrams are used in structural geology for graphic representation of results from statistical manipulation of structural attitude measurements. Special software module was developed for the diagram plotting. A clock-diagram is plotted on the base of vector image. This module optimizes the plotting procedure and gives additional potentials to select diagram characteristics and format it.