Граничний станциліндричної оболонки з композиційногоматеріалу за наявності пошкоджень - Астанін, В.В.; Бородачов, М.М.; Богдан, С.Ю. (Проблемы прочности, 2012)
Розглядається у просторовій постановці метод визначення граничного стану оболонки з локальним пошкодженням, що знаходиться під дією тиску. Задача розв’язується чисельно-аналітичним способом із використанням метода скінченних елементів. Рассматривается в пространственной постановке метод определения предельного состояния оболочки с локальным повреждением, которая находится под действием давления. Задача решается численно-аналитическим способом с применением метода конечных элементов.