К 15-летию Государственного научно-технического центра по ядерной и радиационной безопасности. Как это было. - Ломакин, В.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2008)
В 1992 г. в структуре регулирующего органа Украины была создана
организация научно-технической и экспертной поддержки - Государственное
предприятие «Государственный научно-технический центр по ядерной и
радиационной безопасности». Автор статьи делится своими воспоминаниями
о первом периоде становления организации. У 1992 р. в структурі регулюючого органу України було створено організацію науково-технічної та експертної підтримки — Державне підприємство «Державний науково-технічной центр з ядерної та радіаційної безпеки». Автор статті ділиться своїми спогадами про перший період становлення організації: підбір кадрів, вироблення організаційно-структурної схеми підприємства, оволодіння міжнародним досвідом роботи,
розрахунковими програмами для підготовки експертиз,методологією застосування
імовірнісних аналізів безпеки тощо. In 1992 a technical and expert support organization—State Scientific and Technical Center for
Nuclear and Radiation Safety—was established in the structure of the regulatory authority of
Ukraine. The author of the paper shares its memories of the organization’s establishment:
staffing, development of an administrative structure, and mastering of international experience,
computer codes used in reviews, methodology for probabilistic safety analyses, etc.