Порівняння розрахункових методів для визначення теплофізичного стану твела ядерного реактора - Сорокіна, Т.В.; Азаров, С.І.; Сорокін, Г.А. (Ядерна та радіаційна безпека, 2008)
Наведено розрахунок теплофізичного стану тепловидільної збірки
ядерного реактора кількома аналітичними і числовими методами. Визначено
найбільш оптимальний метод розрахунку енерговиділення та температур у
тепловидільному елементі для його подальшого застосування в
теплофізичних моделях прогнозування працездатності активної зони
ядерного реактора. Приведен расчет теплофизичного состояния тепловыделяющей сборки
ядерного реактора несколькими аналитическими и численными методами.
Определен наиболее оптимальный метод расчета энерговыделения и
температур в тепловыделяющем элементе для его последующего применения
в теплофизических моделях прогнозирования работоспообности активной
зоны ядерного реактора. The calculation of the thermophysical state of fuel assembly of nuclear reactor
by a few analytical and numeral methods is presented. The most optimum method
of calculation of energy release and temperatures in the certain fuel element for
his subsequent application in the thermophysical models of prognostication of
working capacity of nuclear reactor core are determined.