Важные шаги в изучении тектоносферы Украины - Старостенко, В.И. (Геофизический журнал, 2010)
Наведено огляд монографій В. В. Гордієнко та його співавторів про результати вивчення глибинної будови тектонічних регіонів України, які ґрунтуються на використанні адвекційно-поліморфної гіпотези процесів, що відбуваються в тектоносфері. A review of the monographs of V. V. Gordienko and his co-authors on the results of the studies of deep structure of tectonic regions of Ukraine has been done based on application of advection-polymorph hypothesis of the processes which take place in tectonosphere. Приведен обзор монографий В.В. Гордиенко и его соавторов о результатах изучения глубинного строения тектонических регионов Украины, основанных на использовании адвекционно-полиморфной гипотезы процессов, происходящих в тектоносфере.