Новейшая тектоника Западного (Преддобруджского) сегмента Скифской плиты и прилегающих территорий - Верховцев, В.Г. (Геофизический журнал, 2010)
Викладено результати середньомасштабного (1 : 500 000) картування новітньої тектоніки регіону, яке здійснено на основі морфографічних, морфометричних та аерокосмічних методів дослідження. Виділено й охарактеризовано активні на новітньому етапі розвитку лінійні й кільцеві структури, а також сумарні амплітуди вертикальних пізньопліоцен-четвертинних рухів земної поверхні. На основі неотектонічних критеріїв оцінено пошукові перспективи виявлених структур. Изложены результаты среднемасштабного (1 : 500 000) картирования новейшей тектоники региона, выполненного на основе морфографических, морфометрических и аэрокосмических методов исследования. Выделены и охарактеризованы активные на новейшем этапе развития линейные и кольцевые структуры, а также суммарные амплитуды вертикальных позднеплиоцен-четвертичных движений земной поверхности. На основе неотектонических критериев оценены поисковые перспективы выявленных структур. The results of medium-scale (1 : 500 000) mapping of the recent tectonics of the region obtained on the basis of morphographic, morphometric and remote sensing investigation methods are considered. The linear and annular structures, active at the recent stage are recognized and analyzed as well as the total amplitudes of vertical Late Pliocene-Quaternary movements of the earth’s crust. Reconnaissance perspectives have been evaluated on the basis of neotectonic criteria.