Про випадковi блукання на дискретних абелевих групах - Миронюк, М.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Отриманi необхiднi та достатнi умови рекурентностi випадкових блукань на групах
p-iчно рацiональних чисел Hp = {m/p^n : n = 1, 2, . . . ;m ∈ Z}. Получены необходимые и достаточные условия возвратности случайных блужданий на
группах p-ично рациональных чисел Hp = {m/p^n : n = 1, 2, . . . ;m ∈ Z}. We find the necessary and sufficient conditions for the recurrence of random walks on groups of
the form Hp = {m/p^n : n = 1, 2, . . . ;m ∈ Z}.