Роль релігії і віри в суспільному розвитку - Туренко, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Автор простежує вирішення проблеми відносин „держава – церква” у працях зарубіжних і вітчизняних мислителів різних часів.