Пространственная информативность априорных геолого-геофизических данных и эффективность интегрального моделирования нефтегазоперспективных объектов - Федченко, Т.А.; Петровский, А.П. (Геофизический журнал, 2010)
На прикладах Русько-Комарівського та Солотвинського газових родовищ Закарпатського прогину досліджено вплив просторової інформативності апріорних геолого-геофізичних даних на кінцеву геологічну змістовність моделі середовища, яка отримана в результаті розв’язку оберненої задачі гравірозвідки. Результати аналізу підтвердили стійкість розв’язку обернених задач геофізики та комплексної інтерпретації геолого-геофізичних даних у критеріальній постановці. The influence of spatial density of a priori geological and geophysical data on the geological adequacy of earth model obtained as a result of solving the inverse problem of gravity prospecting is being investigated using case histories of Russkie-Komarovzi and Solotvino gas fields of the Trans-Carpathian depression. The results of analysis made confirm stability of solving geophysical inversion in criteria setting. На примерах Русско-Комаровского и Солотвинского газовых месторождений Закарпатского прогиба исследовано влияние пространственной информативности априорных геолого-геофизических данных на конечную геологическую содержательность модели среды, получаемой в результате решения обратной задачи гравиразведки. Результаты выполненного анализа подтвердили устойчивость решения обратных задач геофизики и комплексной интерпретации геолого-геофизических данных в критериальной постановке.