А может быть, она действительно колеблется? - Гликман, А.Г.; Данилов, А.В. (Геоінформатика, 2011)
Спектральная сейсморазведка – это новый метод, который призван решить задачи, связанные с поисками зон тектонического разрушения, прогноза аварийного состояния сооружений, жилых зданий, дорожного полотна, аварии трубопроводов, выявлением плывунов, карстов, и является альтернативным традиционным методам сейсморазведки. Он основан на использовании новых, ранее неизвестных физических эффектов и позволяет получать информацию о многих геологических объектах. В первую очередь это касается тектонических нарушений и их влияния на всю толщу покрывающих их осадочных пород. Спектральна сейсморозвідка – це новий метод, який покликаний вирішити завдання, пов’язані з пошуками зон тектонічного руйнування, прогнозу аварійного стану споруд, житлових будівель, дорожнього полотна, аварії трубопроводів, виявлення пливунів, карстів та є альтернативою традиційним методам сейсморозвідки. Він ґрунтується на використанні багатьох нових, раніше невідомих фізичних ефектів і дає змогу отримувати інформацію про геологічні об'єкти. В першу чергу це стосується тектонічних порушень та їх впливу на покривну товщу осадових порід. “Spectral exploration seismic” is a new method intended to solve the problems associated with the search zones of tectonic fracture, the prediction of emergency state of facilities, buildings, roadways, pipeline accidents, the identification of quicksands and karsts. It is an alternative to traditional methods of prospecting seismology. It is based on a number of new (previously unknown) physical effects. The method makes it possible to learn about many geological features first of all tectonic fractures and their impact on covering sedimentary rocks.