Концепція державної національної політики Республіки Молдова - Вітман, К. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Події кінця 1980-х – початку 1990-х років у Молдові, інспіровані радикальними політичними силами, поставили молоду державу на грань дезінтеграції, втрати національного суверенітету. Гострі міжетнічні конфлікти призвели до територіального розділення країни. Така ситуація обумовила необхідність вироблення Концепції державної національної політики Республіки Молдова. У пропонованій статті дається аналіз цього документа.