Прогнозування екзогенних геологічних процесів. Частина 1. Теоретичні передумови прогнозування екзогенних геологічних процесів. Закономірності активізації зсувів - Кузьменко, Е.Д.; Журавель, О.М.; Чепурна, Т.Б.; Чепурний, І.В.; Штогрин, Л.В. (Геоінформатика, 2011)
Запропоновано алгоритм прогнозування екзогенних геологічних процесів, який передбачає врахування повного комплексу факторів впливу. Алгоритм побудовано на етапах логічно-статистичного аналізу із залученням геоінформаційних технологій. Для експериментального обґрунтування і підтвердження дієвості алгоритму виконано побудову математичної моделі прогнозування зсувів для території Івано-Франківської обл. Предложен алгоритм прогнозирования экзогенных геологических процессов, который предусматривает учет полного комплекса факторов влияния. Алгоритм построен на этапах логически-статистического анализа с привлечением геоинформационных технологий. Для экспериментального обоснования действенности алгоритма выполнено построение математической модели прогнозирования оползней для территории Ивано-Франковской обл. The article presents a prediction algorithm of exogenous geological processes, which considers a full range of impacts. The algorithm is built on the stages of logic-statistical analysis involving GIS technologies. To validate the effectiveness of this algorithm experimentally it was developed a mathematical model for predicting landslides in Ivano-Frankivsk region.