Соціальні наслідки зростання населення Землі - Біляцький, С.; Ярова, Н. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Стаття присвячена одній з найболючіших проблем сучасності – зростанню чисельності населення Землі. Узагальнюються дослідження з цієї тематики та робиться спроба спрогнозувати картину соціального життя людей у ХХІ столітті. Автори
оперують даними досліджень найвідоміших сучасних футурологів.