Исследование влияния на риск тяжелой аварии на РУ ВВЭР-1000/320 действий оперативного персонала при малых течах первого контура - Крушинский, А.Г.; Лысенко, С.В.; Мукоид, В.П.; Чернобай, С.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2008)
Изложены результаты анализа противоаварийных действий оперативного
персонала энергоблока с реакторной установкой ВВЭР-1000/320 при возникновении
малых течей первого контура (12 — 50 мм) внутри гермообъема, некомпенсируемых
подсистемой нормальной подпитки ТК, и изначально работоспособных системах
безопасности. Викладено результати аналізу протиаварійних дій оперативного персоналу
енергоблока атомної електростанції з реакторною установкою ВВЕР-1000/320 при
виникненні малих теч першого контуру (12 — 50 мм) всередині гермооб'єму,
некомпенсованих підсистемою нормального підживлення ТК, та початково
працездатних системах безпеки. The analysis results of operational personnel actions at the reactor facility WER-
1000/320 unit under small primary leaks (12-50 mm) inside the containment, TC
nonrecompensible by the normal makeup subsystem and initially operable safety systems
are described.