The dynamics of element content in patients with lung cancer during radiotherapy - Dikiy, N.P.; Lyashko, Yu.V.; Medvedeva, E.P.; Borovlev, V.I.; Zabolotny, V.D.; Medvedev, D.V.; Pilipenko, N.I.; Starenky, V.P.; Suhina, E.N. (Вопросы атомной науки и техники, 2009)
Determination of the element contents in the biological samples (blood, serum of blood, hair) of patients with the
diagnosis of lung cancer III degree is carried out during beam therapy. The method of PIXE excited by protons on
the accelerator with energy 3 MeV has been used. During radiotherapy the difference in the element contents in hair
of patients has not been detected. Trustworthy reduction of Fe, Cu, Mn, Ca, Sr, Rb etc is marked during treatment.
The obtained results can be used as the additional test at carrying out adequate treatment in radiotherapy. Проведено визначення вмiсту мiкроелементiв в бiологiчних зразках (кров, сироватка кровi, волосся)
пацiєнтiв з дiагнозом раку легенi III ступеня в процесi променевої терапiї. Використовувався метод характеристичного рентгенiвського випромiнювання, яке збуджувалось протонами прискорювача з енергiєю 3 МеВ. Протягом радiотерапiї вiдмiнностей у вмiстi елементiв у волоссях пацiєнтiв виявлено не
було. У процесi лiкування вiрогiдно виявлене зменшення Fe, Cu, Mn, Ca, Sr, Rb i т.д. в кровi i сироватцi
кровi. Отриманi результати можуть бути використанi як додатковий тест при проведеннi адекватної
терапiї в курсi променевого лiкування. Проведено определение содержания микроэлементов в биологических образцах (кровь, сыворотка крови, волосы) пациентов с диагнозом рака легкого III степени в процессе лучевой терапии. Использован
метод характеристического рентгеновского излучения, возбуждаемого протонами на ускорителе с энергией 3 МэВ. В течение радиотерапии отличий в содержании элементов в волосах пациентов обнаружено
не было. В процессе лечения достоверно обнаружено уменьшение Fe, Cu, Mn, Ca, Sr, Rb и т.д. в крови и
сыворотке крови. Полученные результаты могут быть использованы в качестве дополнительного теста
при проведении адекватной терапии в курсе лучевого лечения.