Новітня тектоніка району розташування Дніпровської ГЕС та основні результати робіт з визначення сучасної активності виявлених лінійних структур за тектонофізичними і інструментальними сейсмологічними дослідженнями - Верховцев, В.Г.; Вольфман, Ю.М.; Лисиченко, Г.В.; Скляр, А.М.; Юськів, Ю.В.; Швайко, В.Г. (Геоінформатика, 2011)
Викладено результати великомасштабного (1 : 10 000) картування новітньої тектоніки регіону, виконаного на основі морфографічних, морфометричних і аерокосмічних методів дослідження. Виділено та схарактеризовано активні на новітньому етапі розвитку лінійні структури, а також сумарні амплітуди вертикальних рухів у четвертинному періоді. Оцінено безпеку району розміщення Дніпровської ГЕС з погляду неотектонічних критеріїв. Изложены результаты крупномасштабного (1 : 10 000) картирования новейшей тектоники региона, выполненного на основе морфографических, морфометрических и аэрокосмических методов исследования. Выделены и охарактеризованы активные на новейшем этапе развития линейные структуры, а также суммарные амплитуды вертикальных движений в четвертичном периоде. Оценена безопасность района размещения Днепровской ГЭС с точки зрения неотектонических критериев. Considered in the article are the results of large scale mapping (1:10 000) of recent region tectonics. Those were obtained on the base of morphographic, morphometric and aerospace methods. Active linear structures at the recent stage are recognized and analyzed as well as the total amplitudes of vertical movements of the Quaternary. Safety of the district is evaluated from the viewpoint of neotectonic criteria.