Реалізація принципу альтернативності у розбудові української державності - Іванілов, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
У статті аналізуються особливості реалізації принципів альтернативності у трансформації української системи розбудови державності, конкретизується місце України у загальносвітових зрушеннях модернізаційного характеру, визначаються напрями використання сукупного досвіду якісного перетворення суспільства.