Про деякі особливості хвильового поля фундаменту Південного борту Дніпровсько-Донецької западини (у зв’язку з нафтогазоносністю) - Слободянюк, С.О.; Полохов, В.М.; Толкунов, А.П.; Сидоренко, Г.Д. (Геоінформатика, 2012)
Виконання сейсморозвідувальних робіт у межах Південного борту Дніпровсько-Донецької западини, який, за оцінками науковців і багатьох фахівців, є нафтогазоперспективним, дало змогу виділити певні об’єкти в осадовому чохлі. За результатами сейсмічних досліджень на Самарсько-Вовчанському виступі у кристалічному фундаменті виявлено сейсмічні відбиття, які характеризують його геологічної будову. Выполнение сейсморазведочных работ в пределах Южного борта Днепровско-Донецкой впадины, который по оценкам ученых и многих специалистов является нефтегазоперспективным, позволило выделить определенные объекты в осадочном чехле. По результатам сейсмических исследований на Самарско-Волчанском выступе в кристалическом фундаменте обнаружены сейсмические отражения, характеризующие его геологическое строение. Seismic prospecting within the Dnieper-Donetsk Basin Southern board allowed selecting certain objects in the sedimentary cover. This area is estimated by scientists and many experts as perspective for oil and gas. As a result of seismic studies in the basement of Samara Volchansky ridge it was found seismic reflection specifying its geological nature.