ГІС-технологія комплексування структурно-геоморфологічних досліджень і даних дистанційного зондування Землі для прогнозування нових об'єктів пошуку вуглеводнів - Агрес, Н.П. (Геоінформатика, 2012)
Розглянуто технологію комплексування результатів структурно-геоморфологічних і дистанційних досліджень для прогнозування малоамплітудних структур-пасток вуглеводнів. Описано побудову інтегральної прогно¬стичної моделі із застосуванням можливостей ГІС-технологій. Наведено результат апробації “дистанційного” комплексу в межах північної окраїни Донбасу. Представлена технология комплексирования результатов структурно-геоморфологических и дистанционных исследований с целью прогноза малоамплитудных структур-ловушек углеводородов. Описано построение интегральной прогностической модели с использованием возможностей геоинформационных систем. Представлен результат применения “дистанционного” комплекса в пределах северной окраины Донбасса. The complexation technology of the results of structural-geomorphologic researches and the remote sensing data for the forecast of small amplitude structures which are hydrocarbon traps was proposed in this article. It was described the construction of integrated forecasting model with the use of GIS opportunities. The result of application of a “remote” complex for Northern part of the Donbass is given.