Оцінка територіально-часового розподілу кількості землетрусів на земній кулі - Тютюник, В.В.; Калугін, В.Д.; Чорногор, Л.Ф. (Геоінформатика, 2012)
У межах періодично-стохастичних уявлень про кінетику тектонічних процесів розглянуто підхід до оцінки територіально-часового розподілу кількості землетрусів на земній кулі, які становлять небезпеку для нормального функціонування природно-техногенно-соціальної системи. В рамках периодично-стохастических представлений о кинетике тектонических процессов предложен подход для оценки территориально-временного распределения количества землетрясений на земном шаре, которые представляют опасность для нормального функционирования природно-техногенно-социальной системы. Offered in the article is an approach for the estimation of risk of natural-antropogenic and social system functioning in conditions of territorially-time distribution of seismic activity that leads to considerable socio-economic and ecological consequences.