Аналіз регіонального розвитку процесів підтоплення земель та їх вплив на природні ресурси України - Гурицький, Д.С. (Геоінформатика, 2013)
Наведено аналіз основних тенденцій процесу регіонального підтоплення земель України. Виявлено збільшення площ підтоплення земель у містах і селах. З урахуванням результатів аналізу визначено першочергові запобіжні заходи щодо негативного впливу цих негативних процесів. Приведен анализ основных тенденций процесса регионального подтопления земель Украины. Установлено увеличение площадей подтопления земель в городах и селах. С учетом результатов анализа определены первоочередные меры для предупреждения негативного влияния этих негативных процессов. The paper presents an analysis of the major trends in the process of regional flooding of lands in Ukraine. The author studied the expansion of flooded lands in Ukrainian towns and villages. The results of the analysis identified priority measures to prevent the negative impact of these negative processes.