Поширення сейсмічних хвиль в анізотропних середовищах. Пряма задача. I - Малицький, Д.В.; Павлова, А.Ю. (Геоінформатика, 2013)
Розроблено модифікацію матричного методу для побудови хвильових полів на вільній поверхні шаруватого анізотропного середовища. Наведено теорію для матричного пропагатора в однорідному анізотропному середовищі введенням “хвильового пропагатора”. Виконано порівняльний аналіз із сейсмічними записами в ізотропних середовищах. Разработана модификация матричного метода для построения волновых полей на свободной поверхности слоистой анизотропной среды. Представлена теория для матричного пропагатора в однородной анизотропной среде путем введения “волнового пропагатора”. Выполнен сравнительный анализ с сейсмическими записями в изотропных средах. A modified matrix method for constructing wave fields at the free surface of a layered anisotropic medium is developed. The theory for matrix propagator in a homogeneous anisotropic medium by introducing a “wave propagator” is presented. The comparative analysis of seismic records in isotropic media is performed.